به گزارش راهبرد معاصر، پخش سریال مختارنامه در محرم ۹۸ نیز در دستور کار صدا و سیما قرار گرفت. این سریال به کارگردانی داود میرباقری، ماجرای بازماندگان از کربلا و خون خواهی و قیام آنها را به تصویر می کشد و نشان می دهد چگونه مختار ثفقی که از سیاست و جهاد گذشته و خود را با کشاورزی مشغول کرده بود، با اصرار کیان ایرانی و عمویش پشیمان می شود و به جنگ دشنان و قاتلان امام حسین می رود.
زمان دقیق پخش مختارنامه در محرم 98 هر شب ساعت 24 از شبکه چهارم سیما است و تکرار آن ساعت 18 روز بعد از همین شبکه نمایش داده می شود. امسال پخش فیلم مختارنامه از روز شنبه 9 شهریور 98 آغاز شد و تا 40 شب ادامه دارد.
همچنین شبکه آی فیلم سریال مختارنامه را از نهم شهریور 98 هر شب ساعت 23 پخش می کند و تکرار آن در ساعتهای ۷صبح و 3بعد از ظهر روز بعد است.
ساعت پخش سریال مختارنامه در محرم ۹۸
فریبرز عرب نیا: نقش مختار ثقفی
امین زندگانی: نقش مسلم ابن عقیل
رضا رویگری: نقش کیان ایرانی
الهام حمیدی: نقش زن کیان ایرانی
عنایت شفیعی: نقش ابن کامل
ژاله علو: نقش مادر مختار
فریبا کوثری: نقش عمره همسر مختار
نسرین مقانلو: نقش همسر دیگر مختار
محمد فیلی: نقش شمر
رضا کیانیان: نقش حاکم مکه
محمدرضا شریفی نیا: نقش محمدبن حنفیه
حسن پورشیرازی: نقش بهرام رنگ رز
ویشکا آسایش: نقش جعده
داوود رشیدی: نقش حاکم کوفه
کریم اکبری مبارکه: نقش احمر بن شمیط
فرهاد اصلانی: نقش عبیدا…بن زیاد
انوشیروان ارجمند: نقش رفاعه بن شداد
جعفر دهقان: نقش مصعب ابن زبیر
بهرام شاه محمدلو و محمد صادقی در نقش حاکمان کوفه
پرویز پورحسینی در نقش میثم تمار
ابراهیم آبادی، داوود آریا، روژان آریامنش، محمود اردلان، عباس امیری، رحمان باقریان، مریم بوبانی، اسماعیل پورستار، معصومه تقی پور، علی جاویدفر، محمود جعفری، صدرالدین حجازی، محمد رضا حق گو، میرصلاح حسینی، علیرضا خندان، اسماعیل خلج، حسین خانی بیک، مسعود خدابخشیان، ماه چهره خلیلی، آهو خردمند، حبیب دهقان نسب، نصرت دستمردی، بهزاد رحیم خانی، جواد زیتونی، فریدون سورانی، محمد علی سلیمان تاش، جمشید شاه محمدی، ولی ا… شیراندامی، مهرداد ضیایی، مصطفی کاری، احمد علامه دهر، حدیث فولادوند، شهره لرستانی، صالح میرزاآقایی، حمید مظفری، فرخ نعمتی، کاظم هژیرآزاد و اکبر زنجان پور از دیگر بازیگران این مجموعه تلویزیونی هستند.
سکانس های خاطره انگیز سریال مختارنامه
برخیز که شور محشر آمد
این قصه ز سوز جگر آمد
برخیز که شور محشر آمد
این قصه ز سوز جگر آمد
برخیز که با نوای نی باز
شمس و قمری دگر بر آمد
وای چه نالید نی و عرش بگرید
که عالم از این غم شرر آمد
برخیز که شور محشر آمد
این قصه ز سوز جگر آمد
برخیز که شور محشر آمد
این قصه ز سوز جگر آمد
دانلود کل قسمت های سریال مختارنامه
هر انسانی گاهی در آینه نگاه میکند و با دیدن تغییر در چهره یا سپید شدن موها متوجه گذشتن عمر میشود و افسوس میخورد، اما اگر در طول زندگی خود خدایی باشد، هیچ وقت از عمر طی شده افسوس نمیخورد و ساخت سریال «مختارنامه» نیز از جمله کارهای الهی است که در کارنامه میرباقری و سایر عوامل آن ثبت میشود.
سریال مختارنامه کار شاخصی است و بر حسب ویژگی هایش سطح و ترازی از قابلیتهای نمایشی جمهوری اسلامی را نشان می دهد و واقعا به خاطر ویژگیهای منحصر به فردی که دارد، مجموعه آن را افتخار جمهوری اسلامی می دانم.
این سریال 104 پیام بسیار مهم اعتقادی، فکری، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی داشت که در 13 سرفصل دسته بندی شده و پیام هایی با تاثیرگذاری بالا در مجموعه آورده است که مهمترین آنها بصیرت در جامعه به شمار می رود. ضمن اینکه ظرفیت و توان دراماتیک بالای سریال مختارنامه و کشش و قصه جذاب آن برای اینکه مردم را ترغیب به تماشا کند، بسیار خوب بود.
در تولید کارهای تاریخی عموما تمام داستان برای مخاطب روشن است و اگر اثر کشش بالا نداشته باشد، مورد توجه قرار نخواهد گرفت.
مختارنامه در زمان پخش رقبای گردن کلفتی داشت. هم مجموعه های پر بیننده ای در سایر شبکههای داخلی وجود داشت، و هم اینکه شبکه های ماهواره ای در کنار بازار جذاب کالاهای بیرونی وجود داشتند، ولی باز هم در چنین شرایط سنگینی مختارنامه در زمان پخش خیابانها را خلوت می کرد و بالای 70 درصد از مخاطبان خود را مقید به دیدن سریال می کردند.
متن و دیالوگهای مختارنامه نیز بسیار قوی بود و هم در نگارش و هم در اجرا و به کارگیری تعلیقات، بسیار خوب و به جا نوشته شده بود. سراسر مجموعه نیز پر از حرفهای اساسی است و با دیالوگهای قوی و ماندگار نوشته شده است. ما در زمان تولید سریال با فراز و فرودهای سیاسی بسیاری مواجه بودیم اما متنی که در طول این سالها نوشته شده بود، بسیار خوب بود و قویترین دیالوگها برای آن طراحی شد و با بهترین بازیها و کارهای هنری ماندگار شد.
شخصیتهای تاریخی در سریال بسیار خوب پرداخت شدهاند و ما دیدیم افرادی در سریال مطرح شده بودند که حتی بسیاری از روحانیون نیز نام آنها را نمیدانستند. به نظرم اگر بخواهیم مختارنامه را با آثار علی حاتمی مقایسه کنیم، علی حاتمی بزرگانی را در آثار خود میآورد که نقش هیچ کدام بر دیگری تاثیر نمیگذاشت و همه نقشها مکمل هم بودند.
موضوع دو همسره بودن مختار نیز از مواردی بود که نسبت به واکنشها درباره آن کمی تردید داشتیم ولی این جریان به قدری خوب پرداخت شده بود که مخاطبان از دیدن آن لذت بردند.
فرایند انحراف اینگونه نیست که یکی حسین(ع) و دیگری یزید باشد. در حقیقت انحراف از موضوعی کوچک شروع می ود و به جریانی بزرگ تبدیل میشود. مثلا شمر در تاریخ به جانباز جنگ صفین شهرت داشت، اما در زمان رویارویی با امام حسین(ع) به انحراف کشیده شد و به درجه قساوت رسید که سر از تن امام حسین(ع) جدا کند، یا مثلا زمانی که سلیمان بن صرد خزاعی که آقای شیراندامی نقش آن را بازی میکرد، در کارش تردید داشت، این موارد حکایت خیلی از محافظهکاران ماست. برخی از عافیت طلبان ما محافظهکاری میکنند.
سریال مختارنامه حاشیه نداشت. گاهی یک سریال به خاطر غفلت سازندگانش به حاشیه مبتلا میشود ولی مختارنامه فقط در یک مورد کمی حاشیهساز شد و آن هم متنی بود که یکی از مراجع نسبت به سریال منتشر کرد و من هم نامه گلایهآمیزی به ایشان نوشتم. در حقیقت موضوعی بود که کاملا بر پایه سوءتفاهم ایجاد شد و مرتفع شد و پس از آن دیگر سریال به هیچ عنوان حاشیه نداشت.
حالا اسم جهاد ودفاع از دین وشرافت وناموس را خشونت میگزارید
قصاص کسانی که گلوی کودک محتضر وتشنه را دریدند را خشونت میگزارید؟
تغذیه فکری بعضی ها سریاهاییست که مرد وزن باهم لاس میزنن
ما سریال مختار را هرچه ببینیم کمه
مختار مردی زیرک وزحمتکش با محبت وعاشق اهلبیت وانسانیت
جهاد دفاع از ارزشها و کشور ونانوس هست انسان برای دفاع از شرافت و ناموس ودین خود شاید مجبور به خونریزی هم بشود اسم آنرا خشونت نگزارید
وعلی علی بن الحسین
وعلی اولاد الحسین
و علی اصحاب الحسین
زندگی بدون ائمه اطهار جهنم است بترسید از روزی که دشنام به ائمه معصوم و هوادارانش کنید یا علی